Rapport

De 25 meest gemaakte cybersecurity fouten door MKB-bedrijven

Cybersecurity fouten

Als je beseft hoe belangrijk informatietechnologie is voor de moderne onderneming, snap je pas hoe groot de ernst van cybersecurity fouten voor MKB-bedrijven is. ‘Helaas’ is IT zo integraal in het dagelijks werk, dat we geneigd zijn het voor lief te nemen. Tot… een kritieke systeem- of netwerkstoring het systeem ineens twee uur niet bereikbaar maakt.

MKB-bedrijven hebben ontdekt dat technologie hen de mogelijkheid geeft de concurrentie aan te gaan met grotere rivalen. Maar hoewel IT onmiskenbaar goed is geweest voor bedrijven, heeft het ook nieuwe risico’s en bedreigingen geïntroduceerd. Bedrijfssystemen en gegevens lopen voortdurend gevaar door hackers, malware, malafide medewerkers, systeemstoringen en natuurrampen. Dit betekent dat een robuust IT-beveiligingsprogramma nodig is om ervoor te zorgen dat deze risico’s adequaat worden beperkt.

Grote bedrijven weten als geen ander waarom ze IT-beveiliging nodig hebben – en ze hebben diepere zakken om daaraan te voldoen. Dat maakt het extra krom dat kleinere bedrijven cyberveiligheid niet zo serieus nemen als zou moeten. We hebben de meest gemaakte cybersecurity fouten door MKB-bedrijven voor je op een rijtje gezet. Want als het zelfs Twitter kan overkomen: waar staat jouw bedrijf dan wanneer hackers toegang krijgen tot je systemen?