Snel van start met 3CX

Een gebruikershandleiding

Een eerste start met een nieuw telefoniesysteem kan wat onwennig zijn. Misschien kun je bepaalde functies niet vinden of ben je niet helemaal zeker over hoe iets werkt. Geen nood, in deze handleiding hebben we alles opgenomen wat jou verzekerd van een vliegende start. En kom je er niet uit, dan mag je natuurlijk altijd bellen.

3CX logo

De 3CX webclient: jouw communicatiedashboard

Aanmelden

Inloggen-3cx
  • Je vindt je aanmeldgegevens in de welkomstmail van 3CX.

• Ga naar je webclient (https://jouwbedrijf.3cx.com/webclient/).

• Meld je aan met je extensie en wachtwoord.

Chat met je collega’s

Chatten-3cx-
  • Klik op “Chat”.

• Klik op het pictogram “Opstellen” om mensen te zoeken en toe te voegen voor een een-op-een- of groepschat.

• Selecteer de extensie(s) en klik op “OK” om te beginnen met chatten.

Je status beheren

• Klik op het drop down menu naast je avatar om je status en een boodschap in te stellen.

• Klik op het potlood om een status boodschap toe te voegen.

• Stel een tijdelijke status in door een statuslimiet op te geven.

• Groen staat voor beschikbaar, geel voor in gesprek, rood voor bezig. Wanneer je op rood staat worden gesprekken doorgeschakeld naar je voicemail.

Bellen, gebeld worden & doorverbinden

Bellen-3cx
  • Klik op een extensie of voer een naam/nummer in het zoekveld in om te bellen.

• Klik het telefoon icoon om een gesprek te starten via je smartphone, bureautoestel of de webclient.

• Verbind gesprekken door via “Doorverbinden” of “Aangek. Doorverbinden” en kies de naam of extensie.

• Koud doorverbinden? Klik op “Doorverbinden” en verbreek de verbinding.
    • Warm doorverbinden? Kondig het gesprek aan en klik op “Doorverbinden”.

Bel nummers vanaf websites dankzij de Click2Call-extensie

Click2dial-3cx
  • Installeer de extensie voor Chrome of Firefox.

• Configureer de extensie en vernieuw je browser.

• Klik op een nummer om de 3CX-dialer te starten.

Overal werken dankzij de 3CX apps

Download de Android of iOS apps

• Open je welkomstmail.

• Open de app op je apparaat en klik op “Q-code scannen”, linksboven in het menu.

• Scan de QR-code & klaar!

Download de Windows of Mac apps

• Open je welkomstmail.

• Open de bijlage van de mail.

• De app wordt automatisch geconfigureerd.

Gesprekken doorverbinden

• Klik op “Doorverbinden” of “Aang. Doorverbinden”.

• Vul de extensie of naam in, klik op “Doorverbinden” en verbreek de verbinding.

• Bij aangekondigd doorverbinden kondig je het gesprek aan en klik je vervolgens op “Doorverbinden”.

3CX gesprekken doorverbinden

Je bureautoestel gebruiken

Bellen

3xc bellen
  • Klik op “Doorverbinden” of “Aang. Doorverbinden”.

• Vul de extensie of naam in, klik op “Doorverbinden” en verbreek de verbinding.

• Bij aangekondigd doorverbinden kondig je het gesprek aan en klik je vervolgens op “Doorverbinden”.

Een gesprek doorverbinden

3cx doorverbinden
  • Klik op “Doorverbinden” of “Aang. Doorverbinden”.

• Vul de extensie of naam in, klik op “Doorverbinden” en verbreek de verbinding.

• Bij aangekondigd doorverbinden kondig je het gesprek aan en klik je vervolgens op “Doorverbinden”.

Je voicemail instellen

Een voicemail begroeting instellen

• Via je telefoon:

1. Toets “999”– wanneer 999 een alarmnummer is, toets je “666”.
    2. Toets uw pincode in en sluit af met “#”.
    3. Kies optie “9” dan “8” en dan “0”.
    4. Druk op “#” om de opname te stoppen en op “0” om de opname op te slaan.
  • Via de webclient:

1. Ga naar “Instellingen” > “Begroeting”.
    2. Hier kun je per status een begroeting instellen.
    3. Als je bureautoestel is geselecteerd bij de telefoonschakelaar zal de webclient het gesprek starten vanaf je bureautoestel.
3CX Voicemail

Je voicemail afspelen

Via de je telefoon:

Toets “999” of klik “Voicemail /Message” – wanneer 999 een alarmnummer is, toets “666”. Toets vervolgens je pincode in en sluit af met een “#”. Toets vervolgens “*”om je berichten te beluisteren.

Via de webclient:

Klik op “Voicemail” en klik op het afspeelpictogram om het bericht te beluisteren op de geselecteerde telefoon.

Via de Android & iOS-apps:

Tik op het vervolgkeuzemenu en selecteer “Voicemail”. Tik op de voicemail en selecteer “Afspelen” om het bericht te beluisteren.

Een audio of webconferentie inplannen

Een ad hoc webconferentie

• Klik op “WebMeeting” in de webclient.

• Geef Webmeeting toestemming voor het gebruik van de camera en microfoon.

• Klik op “Invite People” in het rechterdeelvenster om deelnemers toe te voegen.

Een audiconferentie opzetten

Conferentie Inplannen
  • Tik of klik op “Conferentie inplannen” (bij smartphones staat dat in het menu bovenin).

• Wil je meldingen ontvangen als deelnemers zich aanmelden? Schakel dan je meldingen in.

• Vul “Onderwerp” en “Opmerkingen voor deelnemers” in.

• Geef de tijd in dat je je meeting wilt starten.

• Klik of tik op “Vergadering opzetten” (Webclient) of “Gereed” (Android & iOS) en voeg deelnemers toe.

• Deelnemers ontvangen een uitnodigingsmail met een inbelnummer en PIN.
    • Interne deelnemers ontvangen een email met een extensie en PIN of worden gebeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Volg het laatste nieuws over cloud telecom, technologie & security